Oldal kiválasztása
Zeneileg behatárolhatatlan: Néhai Bárány

Zeneileg behatárolhatatlan: Néhai Bárány

Az A38 Hajó a TV-ben és rádióban eheti ajánlatai között: Isten Háta Mögött,Knarsetand,Roger Harvey, Caves, Budapest Bár, Néhai Bárány, The Blackbirds, Pegazusok Nem Léteznek, Bérczesi Robi és még sokan mások. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után!

Október 12., hétfő, 23.00 (MR2), Eleven – VAN Filmzenekoncert

Az egyik legeslegjobb új magyar film, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című zenei világa kel életre jókora buli keretében a Hajón.

Október 12., hétfő, 23.25 (M2), Isten Háta Mögött búcsúkoncert

A pályafutása során több tagcserén is átesett Isten Háta Mögött együttes sajátos világa egy füst alatt metál, klasszikus rock, progrock, artrock, gitárpop, garázsrock, elektronika humor, komolyság, irónia, romantika, kibukottság és szépség. Búcsúkoncertje igazi felemelő örömünneppé emelkedett.

Október 12., hétfő, 03.15 (M2), Knarsetand

A Knarsetand tíz rémisztően fiatal, nagyon vidám holland muzsikus, akik mindent játszanak, amit el lehet képzelni, a dubsteptől a ska-punkig, a reggae-től a rockig, a sanzontól az elektróig, akár egyetlen számon belül. Pont olyan, mintha az Irie Maffia, az Anselmo Crew és a Brains zenészei összeállnának egy szupergruppba.

Október 13., kedd, 23.25 (M2), Roger Harvey és Caves

Roger Harvey és Caves, vagyis az Against Me! egyszemélyes zenekarként indult a floridai Gainesville-ből, majd a punk szcéna egyik fő mozgatórugója lett. Sértetlenül tértek vissza két kicsúszott túrabuszból is, miközben 50 államban és 29 országban játszottak, ami átlagosan 200 verejték-áztatta bulit jelent az elmúlt évtized minden évében.

Október 13., kedd, 03.15 (M2), Fish!

100% hardpop: sokféle hatás, a poptól a funky-n és hiphop-os cuccokon át a metálig, fogyasztható, szórakoztató formában tálalva a bizarrul kellemes hangulatú koncerteken, ahol együtt ficánkolhat a hínárhajú metálos és a pénztáros szőke titkárnő. Négy demó, sokezer-száz koncert, filmes kitérők, válogatáslemezek, külföldi bulik, meg minden: ez a Fish!

Október 14., szerda, 23.00 (MR2), Dalszerzők az A38 Hajón – Bércesi Róbert

A Hiperkarma népszerű frontembere, megannyi különösen találó szöveg és dallam szerzője, amelyek már mélyen beépültek mindennapi beszédünkbe, legyen az a Dob+basszus vagy a Zöldpardon, ezúttal az Én meg az ének című szólófellépéseinek legújabb állomásán énekel és játszik közönségének.

Október 14., szerda, 23.25 (M2), Néhai Bárány

Zeneileg nehéz behatárolni a Néhai Bárányt, hiszen a magyar szövegek a korai Kispál és a Borz hangulatát idézik, miközben nem egyszer felharsan a tipikusan stoner rockos gitárzúzás és a zenekar által itt-ott elrejtett elektronikus hatás, ahogyan a lassabb, dallamosabb darabok is megtalálhatóak, amit jobb híján itthon az alternatív rock közé sorolnak.

Október 14., szerda, 03.15 (M2), Budapest Bár, vendég: Mélanie Pain

A magyar közönség a Nouvelle Vague-gal már többször láthatta-hallhatta a bűbájos, őzikeszemű, mindig vidám és kedves, lenyűgöző szép hanggal rendelkező sanzonénekes Mélanie Paint, aki most a régi barátságra való tekintettel a kitűnő Budapest Bár zenekar vendégeként lépett fel, hogy ismét elbűvölje hallgatóságát.

Október 15., csütörtök, 23.25 (M2), The BlackBirds

A magyarországi The BlackBirds Beatles Emlékzenekart a világ 5 legjobb Beatles Tribute együttese közé sorolták a liverpooli Beatles Fesztiválon 2007-ben. Ezen az estén bemutatják az 50 évvel ezelőtt megjelent legendás Beatles nagylemezt, a Rubber soul-t, melyen olyan korszakalkotó dalok kaptak helyet, mint a Drive My Car, a Michelle vagy a Norwegian Wood…

Október 15., csütörtök, 03.15 (M2), Pegazusok Nem Léteznek

Az Esti Kornél zenekar dalszerző-gitárosa, Lázár Domokos 2011-ben új együttest indított útjára színművész szakos barátnőjével, Ács Eszterrel. A nevét egy hűtőre ragasztott gyermekrajzról kölcsönző Pegazusok Nem Léteznek tavaly nyáron vette fel első EP-jét (Szomorú számok), melyen négy dal kapott helyet – a Kiadó című szerzeményhez pedig klip is készült. Dalaik főként a párkapcsolati, illetve az emberek közti viszonyokról, az ezekben rejlő feszültségekről és szépségekről szólnak. A duó a brit xx hatását idéző intim hangulatot minimális hangszereléssel, monoton zenei alapokkal teremti meg, ehhez párosulnak az egyszerűen megfogalmazott, őszinte szövegek, de zenéjük megidézi a nyolcvanas évek hazai undergroundjának hangulatát is (Balaton, Trabant). A zenekar 2012 végén négytagúra bővült Lázár Ágoston (dob) és Németh Róbert (basszusgitár) beszállásával, ebben a felállásban rögzítették – az Európa Kiadó gitáros – Kirschner Péter stúdiójában Segíts nekem című számukat, melyet idén március óta már több országos rádió is játszik. Semmi nagyzolás, megjátszás: itt a dalok a fontosak és azok a dolgok, amelyek a dalok mögött vannak: egyszerű, gyakran esendő emberi történetek.

Október 16., péntek, 03.15 (M2), Dalszerzők az A38 Hajón – Bércesi Róbert

 

A Hiperkarma népszerű frontembere, megannyi különösen találó szöveg és dallam szerzője, amelyek már mélyen beépültek mindennapi beszédünkbe, legyen az a Dob+basszus vagy a Zöldpardon, ezúttal az Én meg az ének című szólófellépéseinek legújabb állomásán énekel és játszik közönségének.