Oldal kiválasztása
Búcsúzott a hazai modern metál szcéna alapzenekara, a Subscribe

Búcsúzott a hazai modern metál szcéna alapzenekara, a Subscribe

Az A38 Hajó a TV-ben és rádióban eheti ajánlatai között: Owen Pallett, BABEL, Monophonics, Missmaze, Subscribe, Margaret Island, Palya Bea, Norbert Kristóf és még sokan mások. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után!

Október 19., hétfő, 23.00 (MR2), Eleven – Anima Sound System: 20 éves a Shalom

Húsz éves immár az utóbbi idők egyik leglegendásabb, legkiválóbb és legbátrabb magyar lemeze. Az Anima Sound System felidézi a kort, az ihletet, a szenvedélyt, amit az eredeti frontemberekkel ismét elhoz(ott) a hajóra.

Október 19., hétfő, 23.25 (M2), BABEL

Az öttagú Babel friss zenekar, 2013-ban alakult Budapesten, rockot és indie-rockot játszik döntően magyar nyelvű szövegekkel. Ehhez az alaphangzáshoz társul az energia, a lendület, a dinamizmus, a hangerő, hangerő és még több hangerő. Többféle stílusban is kipróbálták magukat, de a rockzene az, amiben a zenekar összes tagja otthon érzi magát.

Október 19., hétfő, 03.15 (M2), Owen Pallett

A kanadai dalszerző-énekes-hangszerelő Owen Pallett idén még csak harmincöt éves, de eddigi négy szólólemeze mellett alapított már egy csomó zenekart, szerzett zenét a kanadai Nemzeti Balettnek, turnézott és felvételeket készített az Arcade Fire-rel, a Hidden Cameras-zel, Jim Guthrie-val, remixeket készített a Death From Above 1979-nak, a Grizzly Bearnek. Mindezek mellett még arra is szakít időt, hogy régi zenészbarátaival trióban adjon koncerteket és jelentessen meg lemezeket, a legutóbbit mutatta be az A38 Hajón.

Október 20., kedd, 23.25 (M2), KIES

A remek fiatal grunge zenekar, a Kies 2015 márciusában alakult több jelenleg is aktív, valamint időközben földbe állt zenekar (Stubborn, The Carrion Crow, Mad dolls, Black Sound) tagjából. Ez a kis supergroup fejébe vette, hogy a szívéhez közel álló minőségi és egyben pofátlan rockzenével fog sikert aratni, s terve eddigi minden lépése rendre megvalósult.

Október 20., kedd, 03.15 (M2), Monophonics

„Fekete rock” vagy „pszichedelikus soul” – nagyjából ezzel a műfaji meghatározással szokás illetni az idén tízéves Monophonicst. A San Franciscó-i szextett le sem tagadhatná szülővárosát: a Sly & The Family Stone inspirálta, a progresszív rockot, a bluest, a funkot és a soult ötvöző zenéje igazi kaliforniai termék.

Október 21., szerda, 21.00 (MR2), Dalszerzők Az A38 Hajón: Kristóf Norbert

A Miskolcon született, de Budapesten élő dalnok különös egyéni költői szűrőjén keresztül alakította ki a rá jellemző, karakteres álomszerű-melankolikus világot. Első zenei anyagát 2004-ben jelentette meg Bunny Demo címmel, azóta további remek dalpakkokat adott ki és külföldön is koncertezett.

Október 21., szerda, 23.25 (M2), Missmaze és Járai Márk

A nemzetiségekben gazdag zenekart az angol James Storey dobos, a félig magyar, félig ghánai Boateng Áron basszusgitáros és Debreczy Csongor magyar származású gitáros-énekes előadók alkotják. Amit játszanak, az a kicsit alternatív, kicsit pszichedelikus, a koszos grunge tiszta hangján megszólaló rock.

Október 21., szerda, 03.15 (M2), Subscribe búcsúkoncert

Az idén búcsúzó Subscribe minden idők egyik legsikeresebb és legnépszerűbb magyar alternatív metálzenekara. 2008-ban a Stuck Progress To Moon albumukkal Fonogram díjat nyertek.

Október 22., csütörtök, 23.25 (M2), Margaret Island

A zenekar tagjai sok emlékkel kötődnek a Margit-szigethez: szerelmek, séták, bulik. Az első daluk is itt született. A zenekar elhatározása, hogy a magyar zenei életben kevésbé megtalálható akusztikus, folkos popzenét játsszon. Dalaikban nyugati hatások keverednek népzenei elemekkel.

Október 22., csütörtök, 03.15 (M2), Palya Bea

Palya Bea a kortárs magyar népzenei előadók fiatal generációjának egyik legkiválóbb és leginkább sokoldalú képviselője. Európai és keleti dalokat egyaránt énekel, de nem idegen től a dzsessz vagy a megzenésített vers sem, emellett gyereklemezt is készített.

Október 23., péntek, 23.25 (M2), Dalszerzők Az A38 Hajón: Kristóf Norbert

A Miskolcon született, de Budapesten élő dalnok különös egyéni költői szűrőjén keresztül alakította ki a rá jellemző, karakteres álomszerű-melankolikus világot. Első zenei anyagát 2004-ben jelentette meg Bunny Demo címmel, azóta további remek dalpakkokat adott ki és külföldön is koncertezett.