Oldal kiválasztása

Az Easy Loving’ motorjai: Slanki & Turner

Szerdánként az A38 Hajó orrteraszán a soulful hiphop nagykövetség két alkalmazottja, Slanki és Turner válogat a napsütötte klasszikusok között. Legyen szó funkról, hiphopról, future beatsről vagy house-ról, a két DJ remek érzékkel szelektál minden héten a koktélozást kísérő slágerek közül. Amiket ráadásul délután hétig tartó akció keretében, egy áráért kettőt konstrukcióban lehet élvezni. Kedvcsinálóképp a két lemezlovas összeszedett nekünk pár kedvencet, Baba Aziztól Roy Ayersig, amelyek szerdáról szerdára visszatérő vendégei a hangrendszerünknek.

Slanki

Aaliyah – Rock The Boat

 Nekem és még nagyon sokaknak örökös kedvenc marad Aaliyah. Mai füllel hallgatva is abszolút veri a hasonló r&b zenéket a Rock The Boat, pedig már tizenhat évvel ezelőtt készült. Nem volt kérdés, hogy ez legyen a hajós rezidenciánk címe is egyben.

Baba Aziz – Szerda

Baba Aziz barátunk nem túl régen fedte fel kilétét és azóta folyamatosan ontja magából a jobbnál jobb újvonalas r&b-rap cuccokat. Érdemes meghallgatni a többi zenéjét, rá fogtok kattanni.

Bryson Tiller – Somethin Tells Me

Bryson Tiller legújabb albumán több bomba track kapott helyet, ehhez pedig már klip is készült. Ajánlom mindenkinek, aki nagyonfriss r&b-t akar hallgatni.

Roy Ayers – Everybody Loves The Sunshine

Ha csak egyet lehet választani Roy Ayerstől, a legtöbben erre szavaznának, ebben biztos vagyok. A rengeteg csodálatos zenéje mellett ez a klasszikus szintén elmaradhatatlan hozzávaló a nyári teraszos chillezéshez.

Window – Something Beautiful (feat. M3nsa, Stas)

A minap küldte át Kocsis Bence a dalt, ami idén nyáron nagyon sokszor fog pörögni a hajón, és már az album is úton van. Figyeljétek a Window-t (akikkel mi is interjúztunk), igazán ígéretes hazai tehetségek a srácok!

Oddisee – Things

 Oddisee tényleg képtelen hibázni. Legutóbbi albumáról a Things lett kedvenc, amire kiválóan lehet bólogatni kezedben egy koktéllal üldögélve, de ha már inkább önfeledten lépegetni szeretnél, arra is tökéletes lesz.

Dego & The 2000Black Family – Don’t Stop (Let It Go)

A 2000Black kollektíva kicsit a háttérben ugyan, de folyamatosan alkotott az utóbbi években és végre újra jobban belehúztak a zenekészítésbe. Disco, London boogie, brokenbeat (vagyis bruk): minden mehet bele, ahogy nálunk is bármikor előkerülhet sok hasonló darab a táncolós szekcióban.

NxWorries (Anderson .Paak & Knxwledge) – Scared Money

Egy 1982-es B. B. & Q. Band-számot használt fel itt a beatgyáros Knxwledge, .Paak úr jó szokásához híven csillagokat énekel le az égről, a videókliphez pedig a Paid In Full mozifilmből merítettek ihletet. Egy újabb hibátlan aláfestő szám a szerda délutánokhoz.

213 – Another Summer

Még egy ősrégi favoritot muszáj volt beletenni a válogatásba. A 213 Snoop, Nate Dogg és Warren G közös projektje volt, ezt a beatet pedig Kanye West készítette. Szuper smooth track, garantáltan senki sem fogja bánni, ha hétről hétre felcsendül a továbbiakban is.

Turner

De La Soul – Time For The Summer (feat. Ebony Joi)

“Yeah I got on sneaks but I need a new pair Cause basketball courts in the summer got girls there” – állítja Will Smith, és milyen igaza van! Megunhatatlan tune, amit ezúttal Eric Lauval gondolt újra a DJ, Jazzy Jeff. Akármelyik verzióról is legyen szó, a cím mindig segít, hogy nehogy kihagyjam a nyári szettemből!

Mac Miller – We (feat. CeeLo Green)

Mac Miller tavaly szintet lépett, és olyan komplett lemezt gurított , amiről azóta is redszeresen válogatok az aktuális playlistembe. Nehéz egy számot kiemelni, viszont azt vettem észre, hogy mindig a CeeLo Greennel közös trekkel reklámozom az embereknek.

OutKast – Jazzy Belle

CeeLo-ról jut eszembe, hogy nem mehetek el szó nélkül Atlanta legnagyobb királyai, az Outkast mellett. A Jazzy Belle tökéletes vibe-ot hoz a koktélok mellé egy nyári szerda délutánon!

Jamiroquai – Seven Days In Sunny June

A Rock The Boat persze nem csak a hiphopról szól, sőt! Játszunk jazzt, funkot, és tulajdonképpen mindent, amitől jó kedvünk/kedvetek lesz. Jay Kay-ék pedig ebben nagyon profik. Szigorúan naplemente előtt, egy pohár bor mellé ajánlom!

GoldLink – Crew REMIX (Audio) (feat. Gucci Mane, Brent Faiyaz, Shy Glizzy)

GoldLink hatalmas tehetség és számomra a fiatal MC-k között az igazi minőséget jelenti. Így nem is lehet kérdés, hogy az idén megjelent első nagylemezéről is mindig beillesszek egy-egy számot az aktuális szerdai rotációba.