Oldal kiválasztása

A Bookline B-oldal programsorozat következő fellépőjeként Sallai Laci érkezik július 17-én az A38 Hajóra, hogy zenéljen és meghatározó könyvélményeiről meséljen. Saját dalai mellett Nick Hornby Pop, csajok, satöbbi c. klasszikusa kerül a fókuszba. Mielőtt megismernénk az öt zenekarban alkotó gitáros-basszusgitáros-dalszerző olvasási szokásait, kíváncsiak voltunk a Hajón szerzett koncertélményeire és az itt elhangzott kedvenc zenéire is. Az Esti Kornél és a Mörk után a magyar underground gitárzene legfoglalkoztatottabb alakja válogatta ki favoritjait a Hajó felvételei közül az A38 Home Tunes harmadik felvonásában. Át is adjuk neki a szót:

Frank Turner and the Sleeping Souls: Get Better

Frank Turnerrel kapcsolatban elég vegyesek az érzéseim: elképesztően bika slágereket tud írni, de sajnos az újabb lemezeit annyira átitatja a polírozottság és a hidegvérű profizmus, hogy az néha kicsit unalmassá tudja tenni őt hosszabb távon. Ezen a 2016-os koncerten én is ott voltam és élőben valahogy ezek a fenntartásaim feloldódnak, szuper koncert volt.

Bajdázó: Boldog a hegy

Ha valaki megállítana az utcán és megkérdezné, hogy melyik a legjobb magyar zenekar jelen pillanatban, akkor biztos, hogy a Bajdázót mondanám. Sajnos nem könnyű őket élőben elcsípni, úgyhogy nagyon jó, hogy van egy rendes koncertfelvétel a négyes felállásukról, a Boldog a hegy lemez pedig szerintem az egyik legjobb magyar nyelvű lemez, ami az utóbbi években készült.

!!! – Me and Giuliani (Down by the School Yard)

Nagy élmény volt, hogy a második Felső Tízezer-koncerten a !!!-nek melegíthettünk be a hajón, bár az három évvel később volt, mint ez a felvétel, de ez az asztalon táncolós performansz akkor is kb. ugyanígy megtörtént. Elképesztően irigylem Nic Offer felszabadultságát és nagyon szerettem volna 18 évesen ilyen frontember lenni: később aztán más irányba indultam el a színpadon, de szerintem jobb is így mindenkinek, a közönségnek legalábbis biztos, mert, ha én táncolnék a színpadon, abban nem lenne sok köszönet.