Oldal kiválasztása

Ebben az évben is jobbnál jobb koncertekkel erősít (nem csak az) A38 sátorban a Sziget. Az idén 11 éves, az elmúlt években már a fesztivál második legnagyobb helyszíneként működő színpad befutott és aspiráló világsztárokat egyaránt felvonultat a világ minden tájáról. Mi legszívesebben az első naptól az utolsóig csak itt időznénk, de mivel ezt nehézkes összehozni, igyekeztünk egy-egy olyan koncertet válogatni minden nap lineupjából, amit semmiképpen sem érdemes kihagyni.

Augusztus 7. szerda, 18:30 – Frank Turner & The Sleeping Souls

Frank Turner, a kortárs brit folk-punk szcéna egyik legjelentősebb figurája 2016-ban már teltház előtt játszott a Hajón zenekarával, a Sleeping Souls-zal. A tépődő, helyenként filozofikus hangütésekkel operáló frontember produkciója azóta akkorára nőtte ki magát, hogy nehéz lesz bejutni az első sorokba a fesztivál nyitónapján adott koncertjükön. Aki még nem hallotta a tavalyi lemezüket, pótolja gyorsan!

Augusztus 8. csütörtök, 20:15 – YUNGBLUD

Yungblud az Y-generációsok azon részét testesíti meg, akik voltak rockerek és rapperek is tinikoruk bizonyos szakaszaiban. A fenti dalát hallgatva egyből az Oasis jut eszünkbe, de ha valaki továbbmegy a munkásságában, kiderül, hogy legalább olyan fontos számára Eminem, mint Gallagherék. Egyébként pont a Szigetes fellépése előtt három nappal tölti be a 22. életévét.

Augusztus 9. péntek, 22:00 – Xavier Rudd

Még frissen él bennünk Xavier Rudd tavalyi Hajós koncertje; nincs egy éve, hogy a multiinstrumentalista, természetimádó, sokat jótékonykodó Rudd teltház előtt adott koncertet nálunk. Zenéjét az életigenlés és a pozitivizmus hatja át, és mindezt képes úgy csinálni, hogy egyáltalán nem fut klisékbe. A teljes koncertje visszanézhető a világ-és népzenére szakosodott A38 World YouTube-csatornánkon, mindenkinek ajánljuk melegítés gyanánt.

Augusztus 10. szombat, 22:00 – Son Lux

A filmzeneszerzőként is aktív Ryan Lott projektje teátrális és felemelő, nem csoda, hogy a zenekarvezető már számos mozihoz írt soundtracket. Társai, Rafiq Bhatia és Ian Chang közreműködésével írt dalai ugyanúgy betalálhatnak a post-rock fanoknak, mint a himnikus elektropop híveinek.

Augusztus 11. vasárnap, 22:00 – Parcels

A Cadillac-kel pózoló öt ausztrál srác tökéletesen keveri össze a múltat a jelennel: retro discót és funkot elegyítenek modern poppal, amihez a fenti analog szemcsés klipnél jobb kísérőt el sem tudnánk képzelni. Spoon-rajongóknak kötelező program, de aki vasárnap este csak laza fenékrázásra vágyik, mindenképpen hallgassa meg a koncertjüket.

Augusztus 12. hétfő, 20:15 – Superorganism

A világ minden tájáról származó tagokból verbuválódott, ezt zenéjében is leképező Superorganism tavaly nyáron a Hajón adta első magyarországi koncertjét. Pont annyira várjuk az idei fellépésüket, amennyire büszkék vagyunk az előbbire: ez a zenekar körülbelül úgy működik, hogy lenyeli az internetet, és dallamtapadós dalokká gyúrja azt. Legalább ekkora erényük a vizualitás is, és hogy milyen jól mutatnak a színpadon, arról a tavalyi koncerten készült galériánkból is meggyőződhettek.

Augusztus 13. kedd, 19:15 – IDLES

100%-os punk rock Bristolból. Az énekes Joe Talbot számos családi nehézségen ment már keresztül, ezt pedig őszinte és agresszív művészetében olyan hitelesen adja vissza, hogy már zenekara debütalbumánál felfigyelt rá a világ. Ha kiadnál magadból bármilyen feszültséget, gyorsan karikázd be a programfüzetedben a koncertjüket!

Várunk mindenkit a Mastercard Stage by A38 színpadon az idei Szigeten is! A fesztivál teljes lineupját ezen a linken éritek el, a fentieken kívül is bőven van még szemezgetnivaló.