Oldal kiválasztása

A koncertek visszatérésével, a korlátozások enyhítésének köszönhetően idén ősszel újra élőben mutatkozhatott be több magyar előadó is a nemzetközi showcase fesztiválokon. A magyar könnyűzenei exportiroda, a HOTS támogatásával így végre külföldi szakemberek, promóterek, szerevezők és kiadók képviselői előtt játszhatott élőben több ígéretes hazai zenekar.

A Moscow Music Weeken például az egyetlen külföldi fellépő a Mordái volt, a zenekar a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet segítségével a fesztivál megnyitóján játszhatott egy teltházas klubban. Szeptemberben ismét nagyobb magyar küldöttség képviselte a hazai szakmát a bécsi Waves-en. A régió egyik legfontosabb showcase fesztiválján a Mordái mellett Saya Noé és a jazzbois lépett fel a nemzetközi közönség előtt, emellett a nemek közötti egyenlőség kérdéséről is panelbeszélgetést vitt a Waves konferenciaprogramjába a HOTS.

Ezzel a magyar jelenlét nem ért véget az őszi fesztiválokon, hiszen a hamburgi, nagy presztízsű Reeperbahn ismét három magyar fellépőt hívott meg programjába. Ezúttal a Bohemian Betyars, a jazzbois és a The Devil’s Trade szerepelt a fesztivál lineupjában, de a Reeperbahn közönsége a régió tehetségeit bemutató CEEntral Partyn is találkozhatott magyar fellépővel.

A HOTS a külföldi karrierépítésen túl több előadónak is megadja a lehetőséget, hogy neves producerekkel dolgozhassanak együtt dalaikon. A HOTS Songlab workshopján a SuperSize stúdióban négy neves szakember, például Damon Albarn, Amy Winehouse vagy Nick Cave producereivel fejezhetik be és vehetik fel demóikat a kiválasztott magyar zenészek.