Oldal kiválasztása

Home Tunes-szériánkban a Hajóhoz szorosan kötődő fellépőket kérdezzük legjobb A38-as élményeikről, ezúttal Áron András Apey mesélt példaképekről, kedvencekről, elsőkről, felejthetetlen pillanatokról és ideiglenes utolsókról. Amíg arra várunk, hogy újra a színpadunkon zúzhassanak, immár Lazarvs-ként, ismerjétek meg Apey A38-as favoritjait. 

Crowbar – High Rate Extinction 2014

2014 önmagában felejthetetlen számunkra. Egyrészt a semmiből kaptunk egy Fonogram díjat a második, Hellish c. lemezünkre, majd elhívtak minket konkrétan a kedvenc zenekarunk elé játszani. Napokig csücsültem Bali Dávid barátom e-mail megkeresése felett, aki akkor szervezte az estét. Egy ideig, megmondom őszintén, azt hittem, hogy ez valami vicc és nem válaszoltam. Napokkal később hívtam remegve a többieket, hogy azt hiszem, hogy azt akarják, hogy a Crowbar előtt játsszunk. Életem leginspirálóbb napját töltöttem el a példaképemmel és csapatával.

Dopethrone – Tap Runner 2016

Ez szintén egy hasonló este volt: nem sokkal előtte hívtak el minket londoni Underworldbe ahol a Weedeater előtt nyitottunk. Miután hazajöttünk már tényleg alig akartuk elhinni hogy most meg a Dopethrone-nal fogunk játszani és bulizni. Több, mint valószínű, hogy jól sikerült az este, mert egy árva pillanatra sem emlékszem az egészből.

Grand Mexican Warlock – Reborn with the Sun 2014

Mindenki tudja, hogy az egyik kedvenc magyar zenekarom a GMW, lemezeik születését mindig végigkísértem, volt szám, aminek én írtam a szövegét, sőt, a második és harmadik lemez énekfelvételeit ketten rögzítettük Undossal. Mindig olyan megnyugtató R33-as és vágóhidas emlékeket idéznek fel bennem ezek a számok, nagyon sokat nevettünk, gyönyörű időszaka volt az életemnek.

Bongzilla – Sunshine Green 2017

Rettyenő szemétláda egy este volt ez, nem életem koncertje, de jó volt látni ahogy ezek ott fent bűzölögtek meg lökdösték a riffeket. Az első lemezüket imádtam.

Apey & the Pea – Nazareth 2014

Ezen az estén nyitottunk a legendás Crowbar zenekarnak. Kicsit hiányolom azért százötvenhétezer darab Orange ládát a háttérből. Mind a hárman könnyebbek voltunk egy laza 15 kg-val, csak fejből.

Trillion – Controversial 2019

Ez volt az utolsó budapesti Trillion koncert. Itt beszéltük meg, hogy egy fél évet pihenünk, aztán májusban újra elkezdünk koncertezni és írunk egy új lemezt. Picit szívszorító most így visszanézni: a fél évből másfél lett, és még ki tudja, mennyi van hátra.

Trillion – „Apey – Spiders” 2017

Szeretem ezt a felvétetelt. Ez a nyitódal a 2010-es első szólólemezemről. Átdolgoztunk a Trillionnal, mert nem volt elegendő számunk még azt hiszem, aztán annyira megszerettük hogy időről időre sportból mindig újra elővettük.

Apey szelekcióját lejátszási lista formájában is meghallgathatjátok YouTube-csatornánkon. 

Több száz további koncert újraátéléshez vagy belehallgatáshoz a YouTube csatornáinkon – iratkozzatok fel a hozzátok közel álló stílusokra!

🔵 A38 VIBES // pop, rock, indie
🔴 A38 ROCKS // rock, metal, hardcore
⚫️ A38 FREE // kísérleti zene és jazz
⚪️ A38 WORLD // világzene, népzene
🔘 A38 HAJÓ // interjúk, kulisszák mögötti tartalmak

A Home Tunes-széria korábbi interjúi

#1  Esti Kornél
#2 Mörk
#3 Sallai Laci
#4 Szabó Benedek
#5 Дeva

Hallgassatok Lazarvst, hallgassatok magyar előadókat!